duminică, 15 martie 2015

APELUL Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea PARTIDULUI NAŢIONAL “PENTRU PATRIE”

APELUL
Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea
 PARTIDULUI NAŢIONAL “PENTRU PATRIE”

Către toţi militarii în rezervă şi în retragere din structurile
Sistemului Naţional de Apărare din întreaga Ţară

DRAGI CAMARAZI ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE!

     Ne adresăm tuturor rezerviştilor din Sistemul Naţional de Apărare, fie  indivizi, fie membri în alte forme de asociere civică în care am fost obligaţi a ne înscrie pentru a ne apăra drepturile.
    Dorim ca acest apel sa fie o chemare la unitate de acţiune pentru a elibera România şi pe noi din marasmul economico-social în care am fost aruncaţi. Am trăit, un coşmar de un  sfert de secol cu speranţe năruite..
    Când s-au dus anii ?! Suntem mai săraci, mai vîrstnici, dar am rămas lucizi... Statul e  bolnav, iar firava economie este mereu în recesiune; zi de zi sute de firme falimentează, investiţiile scad vertiginos, capitalismul autohton şi democraţia românească par a nu se adecva intereselor poporului roman.
     La 25 de ani de la Revoluţie, România nu a atins standardele aşteptate. Nu a devenit nici “tigru”economic şi nici democraţie autentică.. Cine a împiedicat dezvoltarea şi progresul ? Nu veţi găsi răspunsuri pe reţelele de socializare. Cauza stă în lipsa capacităţii şi valorilor trebuitoare unei clase politice româneşti parcă ruptă de popor şi neiubitoare de ţară!
     În 1989, infrastructura industrială situa România între primele 10 ţări din Europa.
     Exista platforma “Pipera”, creată de francezi, unde se construiau calculatoare; autocamioanele şi autobuzele fabricate la Braşov şi Bucureşti erau patente germane; avioanele Rombac erau construite în ţară cu motoare  cumpărate de la englezi; locomotivele de la Electroputere Craiova erau patent elveţian; la Reşiţa se fabricau motoare de vapoare după licenţa Renk din Germania; Centrala nucleară de la Cernavodă provenea din Canada. Cum să nu fim nostalgici, că atunci ajunsesem la o integrare acceptabilă cu economiile mari ale lumii iar acum aproape că nu contăm.Atunci România era a treia ţară din lume, după SUA şi Japonia, care fabrica anvelope gigant, pentru autobasculante de peste 110 tone.  Doar două ţări din lume făceau şuruburi cu bile: România şi Japonia. Acestea se foloseau în industria nucleară şi aerospaţială.
Acum totul s-a distrus. Nu a existat o viziune  a  dezvoltării, ci doar una a distrugerii. Misiunea de distrugere a fost îndeplinită de guvernanţi ca într-o teorie a conspiraţiei, cu exces de zel.
     Uniunea Europeană, creată pe baza unei comunităţi economice a cărbunelui şi oţelului,  nu putea primi o Românie cu industrie  siderurgică, de 14 milioane tone de oţel. A trebuit lichidată, ca un “bonus” pentru admiterea în UE.
    Au apărut din senin ca să ne ofere ajutor Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi multe societăţile de consultanţă străine, care mai degrabă au dictat decât să ajute, iar politicienii şi guvernele au promovat interese cu origine necunoscută. Practic, economia naţională a fost oferită pe tavă, fără nici o logică şi fără a se spune, cel puţin, că este cadou sau pradă de război, celor care, chipurile, au făcut “lobby” pentru integrarea României în Uniunea Europeană. Ne-au impus condiţii înjositoare pentru a ne accepta în lumea lor cea “bună”, iar noi, naivi, am crezut în promisiuni, am îndeplinit cerinţele şi ne-au acceptat. Dar cu ce preţ ! Curând nu vom mai avea nimic al nostru…
     Ne-au răsturnat sistemul tradiţional de valori, ne-au decimat Armata, ne împresoară Biserica, simbolurile noastre naţionale de unitate sunt atacate în mod agresiv. Ne-au transformat în“servitori europeni”. Pe noi care am dat omenirii repere de spiritualitate şi care încă rezistăm, întregiţi, în timp ce în jurul nostru se destramă valori şi foste imperii...          
    Aşa nu se mai poate!   Globalizarea nu ne este favorabilă.  Este timpul să ne trezim!
    Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat  din temelie.       
    Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu.
     O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna.           
     În ce priveşte Constituţia, câţiva dintre noi ne-am alăturat Mişcarii pentru Constituţia Cetăţenilor, si am participat la proiectarea unei Constituţii  prin care vrem să facem din România un stat modern şi prosper, administrat după cele mai eficiente principia economice, un stat în care toţi cetăţenii apţi şi dornici de muncă să fie acţionari. Aşteptăm în continuare şi opiniile voastre.   
   
DRAGI CAMARAZI !
   Cei mai mulţi dintre noi n-am făcut politică. N-am guvernat, nu ne-am îmbogăţit,
ne-am adus în mod substanţial contribuţia la mersul treburilor în societate – dar, ce folos, ţara se scufundă, iar de la clasa noastră politică nu e nădejde de redresare.
   Am ajuns în situaţia când noi trebuie să implementăm schimbarea.
   Nu o putem face singuri, fără susţinerea şi implicarea directă a concetăţenilor.
De aceea ne adresăm vouă, stimaţi camarazi !
     Vom deveni astfel mulţi - atât de mulţi încât să putem bloca erorile şi nepriceperea, dacă nu chiar reaua voinţă, ale actualilor guvernanţi  care ne împing spre distrugere.
Dragi camarazi, am fost sacrificaţi şi aruncaţi din
Breasla Apărătorilor de Ţară pentru ca Armata Ţării
“să poată încăpea pe un stadion”,
ca statul să rămână fără apărare şi pentru ca mulţi dintre cei ce au guvernat în acest sfert de secol să-şi poată vedea în linişte de afacerile lor oneroase şi de trădarea acestei Naţii !
       
    Noi, am ajuns “pensionari nesimţiţi”! Încercările generoase ale unor lideri rezervişti de a redresa situaţia prin acţiuni sindicale sau ale asociaţiilor pe care le coordonează s-au dovedit insuficiente.
     Stimati camarazi, a sosit clipa sa ne unim forţele şi să ne luăm soarta în propriile mâini !
     De aceea facem apel la toţi Românii care încă mai spera la o Românie Curată, Prosperă şi Demnă, Admirată şi Respectată de partenerii europeni, la toţi cei care cred că îşi pot aduce contribuţia la constituirea unui Partid pentru salvarea Ţării şi a Neamului Românesc,  să ni se alăture !
Cadrele militare în rezervă şi în retragere iniţializează configurarea unui nou partid politic ai cărui membri să reprezinte în adevăratul sens al cuvântului interesele sociale, economice, politice, cultural şi de orice altă natură licită ale românilor .
      Denumirea partidului, statutul, orientarea, doctrina şi programul de guvernare constituie tot atâtea obiective ale acestui grup. Acţiunile sunt în plină derulare.

Dragi camarazi,
PARTIDUL NAŢIONAL “ PENTRU PATRIE !”
vă aşteaptă !

Pentru a deveni un partid credibil şi puternic şi pentru a ne face impuse ideile şi punctele de vedere în Parlament, vă reamintim că, este nevoie de câteva sute de candidaţi pentru Parlament şi câteva zeci de mii pentru alegerile locale.
De unde îi vom lua?
Ce să căutăm în alegeri fără liste complete în toate localităţile?
Avem nevoie ca în fiecare localitate să găsim câte un camarad, cinstit, corect, respectat de oameni care, să organizeze o filială şi să conducă “Oastea cea mare”.

LUPTÂND  ÎMPREUNĂ, VOM ÎNVINGE  !

Comitetul de iniţiativă:
1.Lt. Col ( rez.) ing. radiolocaţie ARNICERU VIOREL
2.Col. ( rez.)  ing. transmisiuni CEAUŞU  GHEORGHE
3.Lt. C-dor. ( rez.) aviaţie KIS  VIOREL 
Mail :  tigri_kaki@yahoo.com,   
 4.Col.( rez.) art. şi R.A.A. GLIGOR  VIOREL
5.Col. (rtrg.) prof. univ. dr. în sociologie militară  TRAN  VASILE
6. maior ( rez.) topogeodezie VLAD VALERICĂ
 Mail : vlad.valerica@yahoo.com

111 comentarii:

  1. Mult succes!
    Cand vom vedea si PROGRAMUL acestui partid?
    Daca rezervistii militari isi dau mana si colaboreaza pentru crearea structurilor in toate localitatile tarii, vor putea convinge si cetateanul de rand sa activeze intr-un partid nou, partid care, in prima instanta, sa scoata din ecuatia puterii UDMR-ul, acest partid iredentist, care face jocurile in Romania de peste 20 de ani.
    Propun infiintarea unui secretariat provizoriu, la nivel national, unde sa se stranga cererile de inscriere in acest partid si in care, aderentii, sa numeasca presedintele si vicepresedintii viitorului organ de conducere, astfel incat ordinea listei cu membrii organului de conducere sa fie data de numarul de aderenti.
    Acei care doresc sa faca parte din organul de conducere - militari rezervisti sau civili, actuali parlamentari, presedinti de asociatii sau alti lideri ai societatii civile, sa-si prezinte candidatura si o varianta de program politic, apoi, timp de 3-4 luni sa se stranga adeziunile.
    Rezultatul final sa fie facut public si apoi sa se desfasoare primul congres.
    Popovici Marian
    (civil)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Referitor la numele partidului , cred ca ar trebui sa renuntati la cuvantul ,, national " , ca deja suntem alergici la cat de bine ne-a facut partidul national de- a lungul istoriei , chiar daca se aduc elogii unora dintre membrii partidului istoric. E suficient ,, Partidul PENTRU PATRIE ". Doamne ajuta...

      Ștergere
    2. Imi pare rau sa va contrazic. Cuvantul NATIONAL este esential.Ne-am saturat de INTERNATIONALISMUL PROLETAR si MULTICULTURALISMUL EUROPEAN. Aceasi marie cu alta palarie cunm a fost "national socialismul" si "international socialismul" aceasi masca sub care s-a ingenunchiat nationalul european, aceasi masca sub care s-au ascuns reichurile de vest si de est. A fost candva un PARTID NATIONAL ROMAN si este si va mai fi necesar un PARTID NATIONAL PENTRU PATRIA ROMANA. Si asta cu atat mai mult cu cat intrnational -multiculturalistii doresc atat de mult sa disparem.

      Ștergere
  2. Mult succes ! Va votez !

    RăspundețiȘtergere
  3. Aş dori să reuşiţi. Dar, sunt pesimist. Oameni cinstiţi sunt puţini în această ţară. Noi militarii în rezervă, vreau să cred, suntem altfel. Să ne ajute Dumnezeu să avem succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult succes! Uniti sa rasturnam impostorii care ne-au dus la ruina!

      Ștergere
    2. Dle. Dumistracel lasati pesimismul deoparte el nu a facut casa buna cuintentiile unor oameni ce vor binele romaniei si poporului ei VEDETI JUMATATEA PLINA A PAHARULUI va urez numai bine.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  4. au mai fost si altii cinstiti dar carora ,,le-a trecut,, intre timp si au uitat ptr. ce si de ce au infiintat , BANUL SI PUTEREA CORUPE. Succes dar nu mai cred !

    RăspundețiȘtergere
  5. au mai fost si altii cinstiti dar carora ,,le-a trecut,, intre timp si au uitat ptr. ce si de ce au infiintat , BANUL SI PUTEREA CORUPE. Succes dar nu mai cred !

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca Banul si Puterea corupe (se pare ca numai pe noi, romanii!...) atunci ce trebuie sa facem? Sa plecam cu totii in alta tara? Sa punem mainile pe piept si sa ne acceptam, mioritic, soarta?

    RăspundețiȘtergere
  7. Mă adresez, în primul rând, membrilor Comitetului de Iniţiativă. Salut orice initiativă menită să regenereze vitalitatea naţională, în toate componentele sale. Numai că aşezarea numelui propriu "PENTRU PATRIE" va genera unele înflăcărări sumare în detrimentul semnificaţiilor majore cu care viitorul va exercita presiunile contextuale. Aveti în vedere evolutia politicii, locul şi rolul statului (a patriei), consistenţa voinţei societăţii civile de a adera la asemenea proiecte, riscurile contextuale etc. Prin urmare vă sugerez: să reveniţi asupra toponomiei (sintagma numelui propriu), să lărgiţi Comitetul de iniţiativă (cel puţin un specialist pe domeniile de referinţă ale unui sistem politic) şi să simulaţi funcţionarea unui asemenea proiect, pe primul an, în detaliu şi la modul general, pe următorii 2 ani. Credeţi-mă, că vorbesc în temă. Apoi, lansaţi concepţia proiectului şi trecem la treabă. Eu vă sprijin din toată conştiinţa de român dar, fără pierderi colaterale. MULT SUCCES!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dl.Mandu,lasati-o mai usor cu sfaturile!Cred, ca cel mai indicat,ca specialist ati fi d-voastra,deoarece aveti experienta in traseismul politic!Iar cu cuvintele pompoase, pe care le folositi cu diferite ocazii,nu reusiti sa impresionati pe nimeni!Dovediti ca sunteti un secretar de partid raspopit!Mai multe fapte,nu vorbe!Se cunoaste ca,la inceputul carierei,pt. o perioada lunga de timp, ati fost elev de anul 4 sau 5 in in scoala!

      Ștergere
    2. Domnule anonim,
      Ai misiune sa duci in derizoriu aceasta initiativa, care nu poate veni decat din dorinta sincera a unor cetateni - nu conteaza ca sunt sau nu rezervisti - de a introduce normalitatea in aceasta tara sau il invidiezi pe dl General Mandu pentru cariera sa profesionala de exceptie si pentru calitatile sale morale, care il recomanda ca pe unul dintre posibilii lideri ai acestui partid? Are mare dreptate dl. General - nu sunt suficiente doar bunele intentii pentru a izbandi ci trebuie si pricepere, adica profesionalism in domeniul politic si organizatoric.
      De pilda, ar fi fost bine sa fie schitata o platforma - program si apoi lansat apelul la crearea noului partid. De asemenea, trebuia si trebuie gandit modul in care se strang si se gestioneaza cererile de inscriere, selectia liderilor locali si centrali (care nu poate fi altfel decat in functie de nr de sustinatori ale celor care aspira la aceste functii) si cate si mai cate.

      Marin Antonescu

      Ștergere
    3. Dl.Antonescu,eu nu sunt un pupincurist ca tine si nu duc in derizoriu initiativa acestor oameni!In al doilea rind,nu sunt invidios pe nimeni din aceasta tara, indiferent de pozitia sociala, pe care o ocupa actualmente!Stie toata lumea,cum a ajuns Mandu general !In timp ce unii, infiintau unitati in M.Ciuc,Odorhei,Focsani si alte zone ale tarii,persoana de care vb.,era la studii in strainatate sau isi dadea licentele pe la diferite facultati din tara!Ce mari unitati a comandat acest om,in afara sc.de la Brasov, unde avea in subordine mai multi ofiteri decit elevi!Asa ca,mai studiaza,documenteaza-te la cite partide a fost inscris,de cite ori s-a jucat cu sefia filialei scmd Brasov,citi colegi a ajutat,pe cine a indus in eroare cu th.predata unei unitati de la Rm.Sarat,de ce a purtat pica unor ofiteri din scoala s.a.m.d.O zi buna iti doresc!

      Ștergere
    4. Daca ai fi semnat cu nume si prenume comentariile tale referitoare la generalul Mandu, poate ca te-am fi crezut cu totii, cititorii acestei pagini.
      Dar, cata vreme ramai anonim si ataci in acest fel un om care sustine in fond o cauza corecta, dreapta, chiar nu conteaza ca este general sau soldat, este o marlanie sa-l ataci in acest mod.
      Daca esti militar, insemna ca nu ai invatat nimic despre solidaritate, despre camaraderie.
      Si eu iti doresc o zi buna si mai multa minte!
      Antonescu M.

      Ștergere
    5. N-ai loc de lingaii din astia intepeniti la prohabul si dosul generalului P Mandu , oprea , ontanu si altii... puneti-l fratilor poster pe usa sa va inchinati la el lingailor dimineta si seara cand va basiti sub patura , voi astia pupincuristi nu ati realizat inca ca toti generalii de paie perindati prin activitate si apoi in rezerva sunt ADEVARATII dusmanii ai ostirii romane ? de noi militarii nu avem legea noastra de pensie militara si serviciu ??? de ce aviatia civila si grefierii o au chia si fara generali de cacat cum sunt ai nostri .

      Ștergere
  8. E ceva nou si poate avea aderenta in situatia de fata .Are dreptate dl.gl.Mandu ca trebuie umblat la toponomia partidului si adaugat cumva ceva de rezervisti sau armia romana care ar duce la alegeri maimulte voturi!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un partid gandit sa fie numai al militarilor nu are nici o sansa de izbanda! Pentru asta sunt asociatiile sau sindicatul. Un adevarat partid trebuie gandit si construit la scara nationala.
      Marin Antonescu

      Ștergere
    2. Lasa-i sa-si rupa cururile alea pline cu borhotul scurs din creieri, vad ca abia au ajuns la 500 de membrii , cine dreaqu ii voteaza pe dinozaurii astia ???

      Ștergere
  9. Cand doresti sa infiintezi o astfel de structura politica (partid),trebuie sa le araati oamenilor foarte clar cu cine,pentru cine si pentru ce doresti acest lucru.Eu unul,MILITAR si CETATEAN responsabil ,as dori sa fiu alaturi de alti camarazi intr-o astfel de structura,dar,avand in memorie ceea ce au insemnat "partidele politice si politicienii" perioadei post-decembriste revolutionare ,cred ca ar fi necesare cateva "masuri" ce ar trebui luate ,pentru ca aceasta structura politica sa nu "esueze" asa cum s-a intamplat cu foarte multi pana acum.De aceea,cred ca inttr-o astfel de structura nu ar trebui sa aiba acces fostii activisti din structurile PCR(de la un anumit nivel),fostii salariati ai Securitatii si ai structurilor de politie politica ,fostii membrii ai aparatului comunist de propaganda,cei din cadrul sistemului de justitie si toti cei care sub o forma sau alta au fost dovediti sau banuiti ca si colaboratori ai acestor structuri.Astfel,nu o sa avem un "PNTCD" si un "PNL" intesate cu lepre si otrepe comuniste si securiste" care de 25 de ani,mimeaza democratia in Romania.Totodata,trebuie eliminata posibilitatea "transformarii" acestei structuri politica intr-o "clica obedienta" (asa cum este UNPR), sau cum sunt "ANCMR si SCMD actuale",prin reguli si principii clare si fara echivoc.Dar,marea problema va ramane aceea a "accesului" in aceasta noua structura politica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SCMD obedient? De unde scoti asta? Mai informeaza-te!....

      Ștergere
    2. Comunistii nu-s buni, securistii de asemenea, ANCMRR-ul si SCMD-ul de asemenea, UNPR-istii la fel. Eu cred ca mata ai fi vrut sa te referi la la cei din perioada stalinista poate, nu la colegii matale care, nu se aseamana in niciun fel cu cei care l-au trecut la colectiv pe tatal matale.
      Ti-am apreciat comentariile anterioare, pe alte teme dar, de data asta nu mai pot fi de acord.
      Esti exclusivist fara sa ai in vedere oamenii, fiecare cu pregatirea si cu caracterul sau.
      Sa inteleg ca nu ai avea nimic impotriva basistilor necomunisti, a lui Blejnar, Horia Georgescu, Alina Bica, Elena Udrea, Roberta-Alma Anastase si enumerarea poate continua cu multi stalpi ai statului nostru de drept.
      Nici nu s-a nascut partidul si matale ai inceput deja sa-i dai sarcini si sa-i jalonezi statutul.

      Ștergere
    3. Raspuns : 1 -pentru "anonimul" de la 12.41 - am spus foarte clar : ANCMR si SCMD ....ACTUALE" Subliniez,ACTUALE! Oare de ce crezi dumneata ca SCMD-ul a devenit dintr-o adevarata si de temut forta ,un "batran fara vlaga" ?Noi,cei care am fost membrii lui si am actionat in cadrul lui suntem de vina?Raspunsul il puteti primi de la cei din "conducerea SCMD",daca nu vi l-ati oferit singur pana acum. 2 -pentru "anonimul" de la 23.46 - Malitiozitatea (ca sa nu zic altfel) raspunsului dumneavoastra , ar trebui sa fie pentru cei la care chiar dumneata faci referire (cei din perioada stalinista,cei care ne-au bagat tatii la colectiv) asa cum corect apreciezi,dar si pentru lichelele ce populau aparatul de partid si propaganda din armata pana in decembrie 1989,fostii "colegi" de la CI si alte structuri informative care faceau ceea ce facea si Securitatea - politie politica,loazele si netrebnicii care au furat si jefuit patrimoniul armatei (cred ca stiti cati "generali" si "ofiteri superiori" avem pe listele celor dovediti ca infractori pana acum),obedientii , slugile si pupincuristii (scuze pentru exprimare!) ce ne-au tradat si vandut infractorilor politici pentru avantaje si pozitii sociale nemeritate.Lucruri care nu au nimic comun cu onoarea si demnitatea de militar.Daca sunt "exclusivist", asa cum ziceti dumneavoastra,sa stiti ca o fac fiindca m-am saturat si nu mai vreau ,nu mai accept sa fim mintiti,umiliti si batjocoriti,inselati si deposedati de drepturile noastre legitime de catre niste otrepe cu functii,tupeu,nesimtire,neobrazare.Cat ii priveste pe nenorocitii pe care ii pomenesti dumneata - incepand cu Blejnar @co. (desi eu as incepe cu ticalosul Iliescu ),fii sigur ca ii detest si ii urasc la fel de mult ca si dumneata si sper ca justitia sa le ofere ceea ce merita (desi daca ar fi dupa mine,astia ar trebui dusi in piata publica si lapidati). Orice lucru "se naste greu" si se formeaza si mai greu,dar daca vrei ca "organismul" noului nascut sa fie puternic si sanatos,trebuie sa iei toate masurile pentru aceasta.Sa nu crezi cumva ca ma consider un "Mesia" sau un "Petrache Lupu de la Maglavit" ,un om care nu poate gresi sau nu greseste.Sunt gresli pe care mi le asum fara nici o rezerva. Critica venita din partea unei persoane bine-intentionate trebuie privita ca un ajutor,ca un sfat.Va multumesc si astept sa mai putem dialoga pentru binele comun.Va salut si va respect,Domnilor.

      Ștergere
    4. Daca ai fost sef pe la alimente si te-a prins CI-stul ca ai furat te inteleg prietene ce ai cu ci-stii

      Ștergere
    5. Formati partidul,respectati criteriile enumerate de Lancea,privind selectia membrilor acestui partid.Mobilizati toti militarii rezervisti curati,de la soldat la generali.Nici nu banuiti cati se vor alatura.Nu trebuie uitate si celelalte categorii sociale care impartasesc ideile d-tra.Pentru tradare in acest partid sa se introduca LEGEA MARTIALA.Numai asa se impiedica infiltrarea agentilor acoperiti,de teapa celor care au distrus partidele istorice.Pentru selectia celor de la varful conducerii tarii,sa se apelezee la Sfintii Parinti pe care in mai avem in tara si in viata si au capacitati paranormale cum le spun unii, dar atat de normale.Aceste haruri divine sunt date de Dumnezeu,numai celor cu suflete curate si credinta mare in CREATOR.Doamne ajuta-ne cat mai repede.

      Ștergere
    6. De acord, va votez!

      Ștergere
  10. Initiativa interesanta.Pentru a avea succes un asemenea partid nu trebuie virusat cu actuali parlamentari.Lasati generalii fiindca pana in prezent nici unul nu a dovedit ca poate fi lider daca nu e investit de guvernanti cu putere.Comitetul de intiativa sper ca e constient ca reusita cere consum nervos si sacrificiu pecuniar.Cu ceva sprijin din partea SCMD s-ar putea sa reusiti.Va doresc mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  11. Un nou partid trebuie sa indemne si la reconciliere si conlucrare la nivel national. De ce am lasa deoparte generalii, daca acestia vor sa dea o mana de ajutor Tarii?
    Nici ideea cu excluderea fostilor activisti, securisti, si alte prostii de acest gen lansate de propaganda rusesca pentru naivi, nu este de bun augur!
    Din partid nu trebuie sa faca parte HOTII SI BANDITII, din orice categorie sociala ar proveni, si atat!...
    B.I. (activ)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze!
      Nu am vazut comentariul tau ca nu mai publicam la "Lancea" dar, nu am putut trece mai departe fara sa spun ceva. Este aproape identic in inteles.

      Ștergere
  12. Superb . Voi vota cu acest partid cu o singura conditie : El Lider Maximo Dogaru sa fie presedintele lui . Fara misto .Pe bune . Fara Dogaru nici iarba nu creste in Antarctica , ce dracu' .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca te obsedeaza Dogaru!... Este de rau si nu-ti vad o pensie lunga, pentru ca te consumi inutil. Pentru sanatatea si linistea ta mintala, te pot incredinta ca Dogaru nu are absolut nici o legatura cu aceasta initiativa. Daca nu crezi, pune mana pe telefon si suna grupul de initiativa.
      Decat sa mori prematur, mai bine da cateva telefoane!
      Iti doresc o pensie lunga!

      Ștergere
    2. Dogaru e in spatele acestei initiative, dar sta in umbra ca sa atraga si militarii care il detesta.Patrimoniul SCMD, substantial mutilat, ii va asigura lui DOGARU SI PRICINA obtinerea unor functii in acest partid,chiar din luna MAI cand SCMD e in afara legii.O parte din banii aflati inca in contutile SCMD,dar si patrimoniul, si structurile din teritoriu vor constituii,baza de plecare.Totol ar fi OK daca aceasta constructie ar fi facuta in mod transparent si din ea ar lipsii JIGODIILE care in acesti ani ne-au umilit fie in SCMD sau ANCMRR.Si inca ceva ,PUNCTUL 8DIN PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA SA FIE RESPECTAT,pentru a nu transforma PARTIDUL in adapost pentru securisti si comunisti cum ar dori si se asteapta unii.MARGELATU

      Ștergere
    3. Da, subscriu, FARA JIGODII! Adica fara toti acei care, din interior, au luptat din rasputeri pentru a lichida SCMD!
      INSTELATU

      Ștergere
  13. Inițiativa e lăudabilă. Aștept programul noului partid care, sper, să rezoneze în inima și conștiința românilor cinstiți. De acord cu postarea din 16.03 - 13:31. Pe de altă parte, sunt și compatrioți - unii mari specialiști (civili) în domeniul lor - care nu ”s-au băgat” în politică, văzând murdăriile care dăinuie la diversele partide de un sfert de secol. Un comitet de inițiativă lărgit cu astfel de oameni, ca și cu rezerviști ai structurilor militare ar putea pune baze solide noii formațiuni politice. Denumirea aduce speranțe dar prea seamănă cu denumirea unei publicații. Vă urez succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate o denumire mai potrivită ar fi PARTIDUL REDEȘTEPTĂRII NAȚIONALE.

      Ștergere
    2. Cred ca mai potrivita ar fi denumirea de Partidul RESCULARII Nationale

      Ștergere
  14. Tot ce scriu acesti tovarasi ma duce cu gandul la documentele programatice ale PCR si le propun doar cateva teme de reflectie daca vor sa nu fie ridiculizati de catre mas media:
    - Cine sunt militarii cinstiti, cumva cadristii, istoricii militari, c.i.-stii, activistii politici deghizati in militari, cohortele de generali facuti la apelul de seara si armatele de colonei "luptatori" de birou?
    -Faceam anvelope gigant, e adevarat si otel si avioane si exportam tot, pana si sufletul romanesc dar ati comparat macar informativ PIB-ul din 1989 cu cel din 2014?
    -De acord, de la capat dar de la care capat cumva acesta e anul inscaunarii ideologiei bolsevice care va ghideaza?
    - Trebuie schimbat drumul tarii zic tovarasii adica s-o carmim spre "Maskva"?
    -Care proprietate sa fie aparata si respectata, adica cea de stat?
    -Ce-i aia "munca social-utila", este cumva si munca nesociala si neutila, cam ca asta pe care o desfasurati D-voastra crezand ca puneti mana pe un ciolan?
    Cam atat deocamdata si cu adanca senzatie de voma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mananca-ti voma, sanatos! Oamenii destepti si determinati nu se mai lasa astazi influentati de serpii veninosi de genul tau, care arunca zoaie peste tot ce inseamna dorinta de insanatosire a societatii romanesti. Nu m-as mira sa fii si tu unul din acela care raporteaza Moscovei!... Sau poate ca esti doar un ingamfat gaunos, prost, care se crede buricul Pamantului.

      Ștergere
  15. Cand armata face politica inseamna ca suntem in aer... Cine stie? Poate reusiti sa schimbati ritmul ca directia este trasata... Ne indreptam spre dezastru si putem doar sa nu ne grabim sa ajungem la destinatie. Mult success!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Armata nu a facut, nu face si nici nu va face politica. Dar Armata nu poate tolera hotia ridicata la rang de politica in stat. Ba chiar are datoria de a interveni pentru curatarea tarii de lighioanele care au napadit-o. Fie ele si politice.

      Ștergere
    2. Initiativa laudabila. Pentru cei care ar spune....prea tarziu....Romania a fost defrisata....le raspund...mai bine mai tarziu decat niciodata.....In primul rand insa nu trebuie uitata problema esentiala a rezervistilor.....noua lege a pensiilor militare ...LEGE care trebuie aplicata tuturor
      ( rezervistilor si celor care urmeaza a iesi la pensie) nu cum vor dogharienii....aplicare pe franturi de conversatie....cu aplicarea principiului cuantumului mai avantajos si eliminarea (pe cat posibil) a cuantumurilor excesiv de avantajoase(obtinute pe cai laturalnice), legatura cu soldele activilor si aplicarea unitara a HGS 1019 ( aici se impune totusi stabilirea unui coeficient superior pentru grupa"alte conditii).

      Ștergere
  16. Stimati prieteni, initiativa este laudabila, dar nu este suficienta. Trebuie urgent elaborate statutul si programul politic care sa fie supuse dezbaterii publice pentru a vedea ce sanse are un asemenea partid sa patrunda in spectrul politic actual.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu dl Tran in frunte veti avea victorii multe.....Daca vreti sa reinviati defunctul PCR,spuneti raspicat si nu mai prostiti militarii care chiar doresc sa faca ceva pentru tarisoara asta.La ce sa ne asteptam daca ati pornit la drum cu fosti activisti de partid,si CI-istii?Faceti publica LISTA FONDATORILOR,STATUTUL,si ORIENTAREA POLITICA si veti culege ceeace meritati.MARGELATU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DAR CINE SPUNE CA DL. TRAN VA FI IN FRUNTE? EL VA FI DOAR LA HEI-RUP! IN FRUNTE AM PUTEA SA TE ALEGEM PE TINE ... CA VEDEM CA GANDESTI SANATOS!...

      Ștergere
  18. Dreptul la replică
    Pentru că unul din principiile dialogului interuman este "dreptul la replică" vă adresez rugămintea de a înţelege că aceste rânduri sunt adresate laşului-anonim care , în data de 16.03.2015 , ora 05.37 a scris pe aceasă pagină respectabilă, sub formă de paranoia cu circumstanţe agravante, următoarele cuvinte la adresa subsemnatului: “ Dl.Mandu,lasati-o mai usor cu sfaturile! Cred, ca cel mai indicat,ca specialist ati fi d-voastra,deoarece aveti experienta in traseismul politic!Iar cu cuvintele pompoase, pe care le folositi cu diferite ocazii,nu reusiti sa impresionati pe nimeni! Dovediti ca sunteti un secretar de partid raspopit! Mai multe fapte,nu vorbe! Se cunoaste ca,la inceputul carierei, pt. o perioada lunga de timp, ati fost elev de anul 4 sau 5 in in scoala!”
    Iată răspusul meu, ca drept la replică:
    Mult prea-laşule anonim,
    Ura din mintea ta constituită, ad-hoc, la vizualizarea înscrisului meu sub formă de opinie, poate să-ţi deterioreze grav, sănătatea. Din fericire pentru mine, te cunosc, ştiu că numai conştiinţa ta murdară de invidie te poate încorseta în asemenea postură penibilă. În toţi cei 43 de ani de activitate continuă (muncesc şi în prezent) nu am întâlnit asemenea lepădături. Însă, cum viitorul este greu de ghicit apar şi asemenea surprize. Rândurile tale nu au produs efecte consistente ci numai o părere de rău că sunt contemporan cu tine. Numai cineva cu harul său îţi poate potoli ura spontană ce nu te lasă, nici în prezent , să devii om. Poate spre sfârşitul acestui secol te mai răzgândeşti. Personal, îţi doresc să trăieşti, cât mai mult şi să-ţi transformi mediu ambiant, în conformitate cu murdăria din gândurile tale. Şi, pentru ca să nu rămâi crăcănat de atâta ură şi lipsă de cultură minimală te informez: La Liturghie, în ziua Sfintei Invieri se citeste începutul Evangheliei lui Ioan despre Cuvântul cel dumnezeiesc. Iată ce se spune: “La început a fost Cuvântul si Cuvântul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvântul”. Din aceste considerente folosesc, cu oamenii, un limbaj reverenţios. Cu tine, este o altă poveste. Am să o scriu, curând, pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Gl. Mandu!
      Spre mandria mea pot spune ca v-am cunoscut.
      Nu spun nimic despre profesionalism sau alte capabilitati de care dispuneti si pe care multi le stim.
      Spun doar ca mai rar am vazut atata OMENIE printre purtatorii nostri de grade mari.
      Am o rugaminte: nu mai dati raspunsuri... la pereti!
      Fiecare dintre noi greseste mai mult sau mai putin dar, individul la care v-ati adresat, face parte din categoria celor care nu vor ezita sa va impuste pe la spate chiar in timpul luptei.
      Eu am un principiu: nu oricine ma poate jigni!
      Asa ca, va doresc o zi minunata!

      Ștergere
    2. Aveti toată consideraţia şi respectul meu nu pentru că îmi adresati cuvinte reverenţioase ci pentru faptul că sunteţi un mare OM.

      Ștergere
    3. Mda ... Umila mea parere e ca dl. Petrisor Mandu ar trebui impaiat si expus la Antipa . ( Dupa deces , bineinteles , nu acum , cand e un Far calauzitor al Neamului . ) Pentru ca si generatiile urmatoare sa poata admira un adevarat luptator pentru.... pentru ...Pentru ce ?! ... Pentru ego-ul sau .... Aaa , nu !!! Pentru Tarisoara si popor , bineinteles .Rusine lu' anonimu' ala care a atacat acest mare OM ! Te bate Dumnezeu , dom'le . Nu vezi ca dl . Mandu e ( si ) purtatorul Lui de cuvant ??? Nu numai al lui Dogaru . Culmea . PS ; nu inteleg de ce unii generali incearca cu tot dinadinsul sa fie penibili . Oare pt. ca au ajuns generali din greseala ?!

      Ștergere
  19. As fi vrut sa-mi spun si eu parearea in legatura cu “fost viitorul“ partid despre ce, cu ce, cu cine, cand, cum etc. facem ceva sa aratam ca suntem o parte a societatii romanesti care vrea si poate sa aduca diferenta in distrusa idee de politica din patria noastra.
    Am renuntat si ma voi explica prin urmatorul banc pe care vi-l voi spune!
    Imi cer scuze celor care-l stiu, si tuturor, pentru faptul ca este cam lung, cu toata insistenta mea de a-l sintetiza.
    Si… moare un ofiter care, toata viata lui, traise si muncise corect.
    Se indreapta el increzator catre Rai. Bate la poarta, iese Sf. Petru si-i spune ca nu aici trebuia sa vina ci, dincolo, la Iad, deoarece are ceva la dosar. Ofiterul incepe sa protesteze ca doar pentru o mica greseala sa nu fie primit in Rai etc. Zarva este auzita de Dumnezeu care il cheama pe Sf. Petru si-i cere explicatii. Asculta Dumnezeu cele spuse de Sf. Petru si-i cere sa-l aduca pe ofiter la El. Vine ofiterul, incepe sa-si spuna pasul iar Dumnezeu ii spune ca nu se poate face niciun rabat de la lege dar ca va interveni la Sarsaila pentru a-i da un post pe masura greselii comise. Pune Dumnezeu mana pe telefonul rosu si vorbeste cu Sarsaila care intelege si accepta.
    Ajunge ofiterul in Iad iar Sarsaila il duce la un cazan cu smoala sub care ardea focul. Ii prezinta fisa postului: aici este cazanul cu doctori, au 10 minute pauza dupa care 50 de minute ii tii cu capul la fund. Uite si bâta colea. Dupa 3 zile se trezeste Sarsaila cu ofiterul la el, suparat, obosit si nemultumit. Intunecimea ta schimba-ma la un alt post ca acolo e jale: doctorii se ridica unul pe altul si sar din cazan pe toate partile, ii fugaresc prin tot Iadul sa-i bag inapoi in cazan. Nu mai pot!
    Sarsaila il intelege si il schimba la cazanul cu ingineri. Dupa o saptamana se trezeste Sarsaila iar cu ofiterul la usa care, ii cere sa fie iarasi schimbat deoarece situatia este aproape la fel.
    Sarsaila ii spune ca nu stie ce sa mai faca cu el, se gandeste si, intr-un final, se intuneca la fata si ii zice: gata, te repartizez in mediul tau, te dau la cazanul cu ofiteri.
    Trece o saptamana, doua, trei si… liniste.
    Pleaca Sarsaila in inspectia lunara prin Iad. Ajunge la cazanul cu ofiteri si il vede pe ofiterul nostru intins pe spate pe marginea cazanului, cu maciuca sub cap, fumand.
    Il intreaba pe ofiter:
    - Ei, cum e, vad ca te descurci bine, te-ai impus, te asculta?
    - Da de unde Intunecimea ta, n-am nicio treaba. Aici cum scoate unul capul, cum sar vreo 4-5 si-l baga cu capul la fund!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari! Exact la asta ma gandeam si eu citind comentariile de mai sus...cat sunt de divizati militarii ... am mai vazut si pe alte pagini. O asemenea initiativa trebuie sustinuta. sprijinita, lasad la o parte frustrarile fiecaruia ... nu se poate generaliza, nu poti judeca institutiile dupa comportamentul unor oameni care, poate, indiferent unde s-ar afla ar proceda la fel ... fara morala, fara caracter nici ca preot, calugar nu vei fi OM. Dar atat, nu sunt eu in masura sa schimb lumea ... am intrat aici ca sa-i felicit pe initiatori sperand ca intr-adevar vor porni la drum si nu vor avea calitatea celor care ne-au condus dupa revolutie ... Sper sa apara cineva care sa-si iubeasca si tara, nu sa fie interesat doar de putere ... inca mai sper ... am incredere in militari ... Bafta!

      Ștergere
    2. Aveti dreptate . E un banc lung si prost . Mai incercati .

      Ștergere
  20. Nu înţeleg de ce nu respectaţi principiile care stau la baza constituirii şi realizării dialogului colegial, cetăţenesc şi permiteţi ca toate emanaţiile viscerale şi rău intenţionate anonime, să devină publice. Nu aţi înţeles că răul trebuie eradicat? În mod natural noi suntem mai întâi iraţionali, impulsivi şi superstiţioşi şi, în cele din urmă, dacă avem şansa educaţiei, ajungem ceva mai raţionali, mai controlaţi şi mai „pămînteni”. Indivizii de acest gen au nevoie de câteva generaţii pentru a corecta sensul devenirii neamului lor. Sunt de accord cu faptul că nu poţi accepta opinia cuiva. Sunt de accord cu faptul că există forţe malefice precum şi indivizi rămaşi în proto-istorie în care raţiunea nici nu a înmugurit. Aceşti indivizi trăiesc numai din reflexe sunt iraţionali, mincinoşi, sadici, laşi şi impulsiv. Numai o instanţă divină poate să-i transforme în oameni. Ei sunt alimentaţi de un sistem corupt care-şi permite să aibă asemenea oameni în libertate, alături de criminali. Vremurile însă s-au schimbat iar oamenii sunt preocupaţi de proiecte dezirabile privind viitorul lor. Acest Partid pe care doriţi să-l clădiţi poate fi un proiect grandios pentru români. Acceptaţi dialogul şi comunicarea reverenţioasă şi fundamentată, excludeţi lichelele anonime care murdăresc oamenii, nu mai publicaţi opinii despre persoane. Nu mai îngăduiţi atacul asupra niciunei persoane. Eu am dat o replică răului intenţionat şi agresivităţii laşe, anonime. În spatele acestei agresivităţi am apreciat că nu este o personalitate ci o unitate de funcţii printre care , principala este cea de nutriţie. Oamenii adevăraţi discută unii cu alţii nu unii despre alţii. Nu plasaţi acest proiec nobil într-o zonă de umbră colectivă care poate deveni tensionată. Despre acest Proiect voi mai vorbi atunci când voi considera că securizaţi persoanele şi opiniile lor despre proiect, faţă de mizeriile indivizilor ce se învârtesc liberi pe traiectoriile periferice ale vieţii. Cu salutări de bine,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va mai suparati degeaba . Deja va chinuie prostata . Conservati-va , d-le .

      Ștergere
    2. Fără Dumnezeu, omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri, şi merge spre nicăieri (Petre Ţuţea). Tu ai o autonomie nespirituală, iluzorie care se mişcă perpetuu între Dumnezeu şi diavol. Nu mai arunca murdărie peste tot că nici nu şti ce pierzi. Pocăinţa este părerea de rau pentru pacatele făcute, dorinta de îndreptare şi de lăsare a lor. Fiecare dintre noi, când înfăptuim în viaţa noastră acţiuni mai mult sau mai putin conştiente, după unele ne simţim bine, iar dupa altele avem mustrări de conştiinţa, simţim că am încălcat ceva, devenind neliniştiti şi ne pare rău. Eu, numai atâtea cuvinte am avut să-ţi spun, cerându-mi scuze celorlalţi coparticipanţi la dialog. Nu am avut o motivaţie serioasă în acest litigiu mediatic limitat ci numai dorinţa de a te trezi din coşmar. Pentru informare, să şti că în 1998, s-a dat , pentru prima şi ultima dată, examen pentru gradul de general. Iar cu secretarul de partid şi repartiţia după şcoală iar ai zbârcit-o, am fost în dispozitiv, la Borcea. Sunt sigur că vei căuta o cale de îndreptare, altfel, nu ai nicio şansă. Sau, cine ştie, Cel de Sus îţi dă puterea de a învăţa să-ţi ceri scuze şi atunci, putem discuta prieteneşte. Sunt sigur că mă vei căuta şi vei face acest gest.

      Ștergere
    3. Cu scuzele de rigoare, fara intentia de a interveni in "disputa"(??),imi permit un punct de vedere strict personal.Iar daca cineva se va simti "deranjat" de acesta,ii cer anticipat scuze. Asadar : Domnule Gl.(r) Mandu, voi adresa cateva cuvinte omului,colegului si camaradului, Gl.(r) Petrisor Mandu.Am avut ocazia,onoarea si placerea sa va cunosc (atat cat se poate) din activitatile comune pe care le-am desfasurat in cadrul SCMD,din prea putinele dialoguri si discutii pe care le-am purtat cu dumneavoastra.Nu vreau sa fiu sau sa par excesiv de reverentios in mesajul meu:vreau doar sa spun ca atat cat am ajuns sa va cunosc,pot spune ca pentru mine sunteti acel tip de om a carui cunoastere,prietenie,colaborare face o deosebita placere.Iar ca militar,doar atat:am onoarea sa va salut,Domnule General! A intra in "dialog" cu ireverentiosi ca acel "anonim" (de fapt,un NEICA NIMENI) este doar pierdere de timp.Lasati-l in "plata Domnului"!Nici eu nu am fost intotdeauna si intrutotul de acord cu unele idei si puncte de vedere ale dumneavoastra,dar stiu bine un lucru:daca vrei sa fi respectat,respecta! Chiar daca un dialog poate fi uneori mai causic,mai satiric sau mai pamfletar,totul trebuie sa fie in limitele bunului-simt.Cand apar aceste "organisme modificate genetic",cu o educarie si un limbaj "cutaridiene",(care se mai cred si "judecatori supremi") e bine sa ii lasam "in plata Domnului". Va salut cu stima de la Buzau P.S -Cat priveste acest "proiect politic",cred ca este cam tardiv si mie personal imi trezeste oarece "suspiciuni" fata de momentul ales pentru creerea lui. Daca va fi sa se materializeze,raman la ideea ca in "miezul si esenta "lui,acesta va trebui sa materializeze si prevederile punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara. ....Acesta este doar un punct de vedere.

      Ștergere
  21. Am vrea si tineri ca LOCOTENENTUL ALEXANDRU GHEORGHE http://www.stiridecluj.ro/social/locotenentul-alexandru-a-fost-reangajat-la-campia-turzii-s-a-luptat-cu-basescu-si-a-invins-armata printre Rezervisti. Eu unul am doua juraminte catre aceiasi tara PRADADA de JIDOVIME. As dori si un punct de vedere in platforma cu privire la care rezervisti va referiti? La cei de dupa 89 sau si la urmasi celor de dupa MAREA TRADARE 44. Care mai mereu au fost trecuti prin armata pe la DIRIBAU http://jurnalul.ro/special-jurnalul/reportaje/la-lupta-cu-lopata-in-mana-armata-la-diribau-pe-santierele-patriei-munca-silnica-pentru-ca-unchiul-s-a-stabilit-in-germania-683254.html . In 89 purtam haina militara cu aceasta vina. De a fi ROMAN ADEVARAT(PETRE TUTEA).
    NOTA
    Am mai trecut printr-un episod asemanator prin 2013. PARTIDUL se numea RENASTREA ROMANIEI. Aceiasi schema de functionare cu militari de cariera. Pozitia 7 de aici http://portal.just.ro/3/SitePages/partide%20politice.aspx Sunt si persoane care inca mai traiesc pe linga cadrele decedate anterior. Din pacate aveam niste sfori introduse ce purtau MANUSI SI SORTULETE iar din cind in cand se oacupau si de DRUMUL VINULUI. Deci DRAGILOR REZERVISTI pentru INSPECTIE PREZENTATI ARM. DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim19 martie 2015, 01:45
      Apoi draga domnule, cu parere de rau, constat ca in capul dumitale este un mare VALMASAG. Unele idei chiar extrem de periculoase. Eu nu va vreau raul dar va dau un sfat: nu o cautati cu lumanarea!
      Initiatorii partidului din prezentul APEL se refera la un partid cu esenta patriotica si deplin democrat, vreau eu sa cred.
      Nu mai comentez nimic.
      Va doresc cat mai multa intelepciune!

      Ștergere
    2. Suntem satui de PATRIOTISME. Va doresc mult succes pe frontul de EST in LINIA DOUA ca prima e ocupata de actuali PUSCARIABILI. DOAMNE AJUTA.

      Ștergere
  22. Din gandirea social-politica a "domnului" Kis Viorel, cel care "comenteaza" (!) sub denumirea de "Tigri 2" pe unele bloguri, de o inalta si rafinata tinuta culturala :
    ---------------------------------------
    tigri 2 12 august 2012, 18:31
    Mai crucea ma-ti de avorton,ai trecut din anonimat in a-ti atribui alte identitati?Javra esti mai pui de tarfa.Identitatea mea este cu rosu asa ca te rog respectuos sa te intorci in pizda ma-ti.
    --------------------------------------------------
    sau, pe un alt blog:
    --------------------------------------------------
    tigri 2 4 iunie 2013, 16:01
    @RH
    Mai tampitule tu esti ca musca aia de se vara peste tot,si-n ochi ,si-n gura ,si-n pizda iepei.Ori esti prost ,ori esti tampit,pe cine crezi ca intereseaza[pe aceste bloguri] tampeniile tale???
    --------------------------------

    Iar exemplele pot continua, la nesfarsit, insa cred ca nu e cazul de a umple si pe aici cu laturile unuia de se vrea membru in comitetul de initiativa, pentru infiintarea unui partid, cica Pentru Patrie ! Si National pe deasupra !

    Chiar asa, avea dreptate un onorabil, ceva mai sus: cu cine vreti voi sa prostiti boborul ?
    MARGELUNGU, var bun cu MARGELATU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dl.Kis Viorel dacă-i ăsta sau nu să răspundă. Dacă-i DA: pa și pusi acestui partid.

      Ștergere
    2. Asta-i, asta-i, mie-n suta ! Noi il mai dezmierdam si Viurel Hurzicel, ca-i cel mai tare rezervist din Urziceni, sau Viurel Vulvete, ori Tigri 2 fara un c..., etc !
      Daca vreti sa vedeti ce-l duce capul, il gasiti, in toata splendoarea, pe mehedinti blog, ori pe huhurez blog, ori pe armya blog, etc !
      Ce mai, e numai bun de lider de partid, insa undeva pe la Balaceanca, ori pe la sectia 9 de la spitalul de nebuni !

      Ștergere
  23. Acuma pe bune, cine ar lua in serios un partid al carui initiatori au un asemenea limbaj criptocomunist?
    Daca imi raspund macar la intrebarea referitoare la PIB-ul din 1989 si cel din 2014, asa pentru dumirirea oamenilor, promit ca refac toata metalurgia si otelul si exportul si chiar si opera teoretica si practica a mult iubitului si....bla.bla, bla,bla tovarasului, iarta-l Doamne!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in 1987 Anglia avea 704,094$ mild acum are de 4 ori mai mult 2014 > 2,946,443$
      http://countryeconomy.com/gdp/uk

      noi in 1987 aveam 58 miliarde USD acum avem 189,5 ( DAR ABIA IN 2003 AM DEPASIT VALOAREA DIN 1987 !!! )
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Produsul_intern_brut_al_Rom%C3%A2niei

      Rusia in 1989 avea cam 500 acum are cam 2000 miliarde dolari, deci tot de 4 ori mai mult
      http://www.tradingeconomics.com/russia/gdp

      Inainte de revolutie romanii plecau in concedii fericiti si cu bani(acolo unde puteau) acum sunt multi care nu mai stiu ce inseamna concedii, pentru ca nu isi permit sa stea o luna de zile acasa.
      Dupa cum observi am crescut odata cu restul planetei, Deci nu ai cum sa demonstrezi ceva folosind PIB-ul ca referinta!

      Ștergere
  24. Totuşi, domnilor (?), cine şi ce anume vă împiedică să putaţi un dialog civilizat?! Nivelul de cultură sau nivelul de ură pe care fostul comandant suprem ne-a inoculat-o subliminal ? Unii sunt "Pentru" alţii sunt "Contra", argumente şi de o parte şi de alta, unele cu încărcătură, altele de o subţirime străvezie. Nu vă obligă nimeni la un dialog suburban, de mahala...Subscriu şi eu la cele spuse de domnul general Mandu, DE CE DOMNILOR ADMINISTRATORI PERMITEŢI ASEMENEA POSTĂRI CARE DESCALIFICĂ DE-A BINELEA ŞI ARUNCĂ ÎN DERIZORIU DEMERSUL PT. CARE AŢI ÎNFIINŢAT ACEST SITE ?! Noi v-am trimis acest COMUNICAT pt. că aşa am considerat necesar, având în vedere că toţi am despus acelaşi JURĂMÂNT MILITAR faţă de patrie şi popor. NOI, CHIAR CREDEM ÎN ACEST DEMERS ! Chiar dacă unii dintre dumneavoastră sunteţi mai mult decât sceptici, noi vă respectăm punctele de vedere şi considerăm că o atitudine reverenţioasă ar fi mai mult decât folositoare tuturor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, fie ei sindicalişti, fie membri ai viitorului Partid Naţional Pentru Patrie, fie în niciuna din aceste structuri.Oare chiar atât de tare au reuşit jivinele politice să ne divizeze în ultimul sfert de secol ?! Chiar atât de uşor am ajuns noi să fim manevraţi ?! Domnilor, vă întreb : " DACĂ NU NOI, CINE ?! DACĂ NU ACUM, CÂND?! "
    Comitetul Naţional de Iniţiativă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer POPORUL SI TARA e satula de PATRIOTISMUL PATRI-HOTILOR. Avind un presedinte etnic german pe nume Iohanis, pe sefa (anti mafia) DNA - KOVESI, pe sefu ISU - ARAFAT, pe sefu turnatorilor si urmaritorilor SRI- HELLVIG iar pe deasupra un PARLAMENT AL PUSCARIASILOR avind peste 100 de alesi (record mondial) intreb si eu UNDE'S ROMANI? Vreti sa esiti din cutia de REZERVA A SISTEMULUI. Pai asta asteapta VEGHETORII PATRIEI ca imediat va umple GALERIA cu tatuati si cercelati care stiu CREZULsi TATAL NOSTRU doar re-citindu-l ca un elev de scoala primara. Asa ca nimeni nu va vrea RAUL dar eu zic sa va mai GANDITI cind vreti sa fiti parasutati. Noi aici la sol NU-I ASTEPTAM NICI PE AMERICANI NICI PE RUSI. O zi buna. Si sa ne chemati la SFINTIRE sau la POMANA(PARASTAS).
      NOTA
      Fara mine(Iisus Hristos) nu veti face nimic.
      Apeciez gestul ADM. de a NU CENZURA COMENTARIILE. Faptele vorbesc. DOAMNE AJUTA

      Ștergere
  25. Apo-i, cand vine vorba ... asteptam ... "si"... actuali parlamentari ... problema ii clara, Romania cu ai ei circa 20 de milioane de romani, au circa 600 de parlamentari - o clasa supradimensionata de super-privilegiati mai ceva decat fostii activisti de partid PCR - c-am tot atatia cat au "nemtii si francezii ... etc" dar, care au vre-o 80 respectiv 60 de milioane de "oameni" - daca gresesc cumva cinfrele imi cer scuze - adica de ... "3 ... 4 ori populatia noastra!, adica vre-o 600 de trantori, mincinosi, trasesiti, delapidatori ... etc in procent de probabil 90 %, si cand vine vorba sa-i mai si "coptati" intro noua structura ..."pleaca-ai nostri / vin ai nostri / ... noi vom fi ... tot ca prostii !!!". La vremuri "noi ... daca venim cu oameni vechi si harsiti in minciuni, traseism politic ... si altele, aere de mari fanfaroni" treaba-i clara, cu scuze desigur daca-i suparator la auz si privit.

    RăspundețiȘtergere
  26. Apo-i, cand vine vorba ... asteptam ... "si"... actuali parlamentari ... problema ii clara, Romania cu ai ei circa 20 de milioane de romani, au circa 600 de parlamentari - o clasa supradimensionata de super-privilegiati mai ceva decat fostii activisti de partid PCR - c-am tot atatia cat au "nemtii si francezii ... etc" dar, care au vre-o 80 respectiv 60 de milioane de "oameni" - daca gresesc cumva cinfrele imi cer scuze - adica de ... "3 ... 4 ori populatia noastra!, adica vre-o 600 de trantori, mincinosi, trasesiti, delapidatori ... etc in procent de probabil 90 %, si cand vine vorba sa-i mai si "coptati" intro noua structura ..."pleaca-ai nostri / vin ai nostri / ... noi vom fi ... tot ca prostii !!!". La vremuri "noi ... daca venim cu oameni vechi si harsiti in minciuni, traseism politic ... si altele, aere de mari fanfaroni" treaba-i clara, cu scuze desigur daca-i suparator la auz si privit.

    RăspundețiȘtergere
  27. Daca tigri 2 il mai coopteaza in comitet si pe mos Alecu totul o sa mearga struna mai ales ca ambii au stagii ca fosti secretari BOB pcr.

    RăspundețiȘtergere
  28. @Anonim26 martie 2015, 09:43

    Dar tu unde "ai cotizat'? S-ar putea ca CNSAS-ul sa-ti "completeze" biografia cu multe "ghidusii". Eu detin date despre tine de la FBI , CIA si "Directia a 5-a", inainte de 89, cum ca ai fost un bun "cintaret".

    RăspundețiȘtergere
  29. 1 .Halal cultura ! Sa va fie rusine celor care v-ati coborat intro promiscuitate verbal de neegalat !
    2.Am citit ca si Popescu,la Pitesti ,vrea sa-si fac partid si am mai citit pe blogul unei filiale o asemenea nazbatie ! Daca voi 5 personae (de exemplu) ,la un pahar de bere, hatarati sa faceti partid este dreptul vostru dar daca ati avea un pic de educatie politica ati intelege ca doar Macovei poate face un partid cu 3 membri ! Ei bine si voi vreti sa intrati in cartea recordurilor ! Succes ! Gh. Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu conteaza Deorece dezinformezi si ai multe nostalgii in cap.

    RăspundețiȘtergere
  31. Consideraţi că: militarii în rezervă şi în retragere ar putea intra în Cartea Recordurilor, dacă ar înfiinţa un partid sau o instituţie, pentru a conduce România, aşa cum ştiu ei să lupte pentru binele poporului? Eu totuşi sper!
    Şi totuşi, dacă citiţi această frază a comentariului de mai sus:
    "Oare chiar atât de tare au reuşit jivinele politice să ne divizeze în ultimul sfert de secol ?! Chiar atât de uşor am ajuns noi să fim manevraţi ?! Domnilor, vă întreb : " DACĂ NU NOI, CINE ?! DACĂ NU ACUM, CÂND?! "
    Comitetul Naţional de Iniţiativă.",
    atunci cu siguranţă veţi înţelege că trebuie să ne trezim cu toţii la realitate şi că cei care ne conduc ţara sunt foştii comunişti, reprezentanţii fostului PCR, PSD de azi, care conduc din umbră toate partidele politice. Dacă ar exista un nou partid, condus de foşti militari de carieră ar fi un lucru lăudabil, dar, din păcate este greu de realizat acest lucru, pentru că mentalitatea românilor este greu de schimbat, deci, batem pasul pe loc, atât timp cât PSD acţionează la fel ca şi PCR: promisiuni neonorate, sărăcie şi corupţie, fără limite...

    RăspundețiȘtergere
  32. Dece ,nu un partid ca doar si Chiorul a initiat un partid care chiar nu spune nimic.?Sper ca Chis nu este acelasi cu Tigri 2,fiindca initiativa devine o gluma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uita-te cine e "crema" si ideologii acestui partid ! niste trepadusi intepeniti in scaune si mana sus exact ca la sedintele pcr , e o gluma trista intr-adevar (y)

      Ștergere
  33. Dar Dobritoiu, Oprea nu sunt militari ce nevoie mai avem si de alti dubioasi care sa ne tavaleasca in continuare prin noroi?

    RăspundețiȘtergere
  34. Domnilor, dar armata a fost lovita in mandria ei si efectiv a fost descalificata prin cei care au facut “lobby” si pentru intrarea in NATO. Aceasta s-a facut fortat fara ca poporul sa fie consultat prin Referendum. NATO a fortat aviata de vanatoare sa renunte la minunatele avioane MiG-29. Sute de piloti au fost trecuti in rezerva. Unitatile de rachete au fost desfiintate. si multe alte unitati terestre au avut aceeasi soarta si s-a renuntat la seviciul militar obligatoriu. In scrisoarea dumneavostra nu exista un punct de vedere cu privirea la militarizarea Romaniei de catre NATO si cu privire la intentiile NATO de a ataca Rusia. Nu trebuie sa acceptam sub nicio forma inititierea unui atac impotriva Rusiei, de catre NATO si SUA, de pe teritoriul Romaniei. Este absolut necesar sa va exprimati un punct de vedere si cu privire la aceasta situatie, care este grava si de mare importanta, mai ales pentru dumneavoastra ca fosti militari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In curind o sa ceara si MERITROCRATIA lui Primo. Cu astia mergem doar la ASFALT TANGO.

      Ștergere
  35. Fara rezervisti noi tip NATO in staful de conducere, trecuti unii dintre dansii prin teatrele de operatiuni straine NU putem vorbi de un partid nou , e fix pix in comunism inainte , acolo se regasesc tot aceiasi cotizanti de la Dogaru sau ANCMR , tot majoritatea filorusi si fosti nostalgici din tratatul de la Varsovia care au ramas incremeniti in timp neputând vreodată sa se schimbe la vremurile actuale , Romania acum se afla la un punct de rascruce unde toti cei invechiti in rele NU au ce cauta , prevad un partidulet de buzunar care ulterior va fi absorbit de ceilalti mai puternici pe linia asta a asociatilor rezervistilor si cei in retragere .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Derbedei astia care au fost la TIGAIE impreuna cu PENALII LOR CARE SUNT INTR-O MINI VACANTA IN PUSCARIILE PARIEI o sa fie dati pe mana popoarelor mitraliate. Noi n-am prigonit pe nimeni dar incepem cu ei.

      Ștergere
  36. Anonimule de la 05:00 sa nu crezi tu ca toti cei de dinainte de 1989 sunt loviti de comunism, eu vad mentalitati comuniste la multi dintre postdecembristi.
    Da e adevarat, sunt multi talibani cum e acest "nu conteaza Deoarece" care manipuleaza la greu aici cu date false, cum ar fi cea cu PIB-ul tarii din 1989 si 2014,scazand cresterea ultimului cu 100 de miliarde dar chiar si asa un om cu minime cunostinte economice constata un fapt elementar si anume ca si fara fabrici si uzine, santiere si exploatari miniere, a caror rentabilitate era de rasul curcilor, PIB-ul a crescut in 25 de ani de patru ori ( dupa spusele Deoarece-ului), in acelasi ritm, spre cinstea Romaniei postdecembriste, cu dezvoltata Anglie. Dar nu vrea sa spuna si alt aspect si anume ca productia anului de varf al economiei capitaliste, respectiv 1938 a fost atinsa abia de economia socialista in 1972, adica dupa 34 de ani.
    Si mai trebuie sa stii un lucru, cu golani, hoti si puturosi se compromite orice tip de societate, fie ea comunista sau capitalista.
    Si ca sa nu crezi ca te mint, vezi cazul serioasei, si austere-catolice Polonii ale carei privelisti socialiste sunt mult deasupra celor ale noastre iar privelistea economiei capitaliste ale acesteia din ultimii 10 ani numai, (adica tocmai perioada in care noi ne-am irosit puterile si seva in disputele cu un bandit securist de la Cotroceni) in comparatie cu a noastra, e aproape ca diferenta dintre Germania si Romania.
    Nu stii tu ca cei care si-au dat acordul ca LT.Gheorghe Alexandru sa fie trecut in rezerva, sunt , " tovarasi capitalisti" unu si unu, colegii sai postdecembristi?
    Aaaaa, l-ati uitat deja, ei bine unii nu!

    RăspundețiȘtergere
  37. Acest partid are sperante mari dar era mai bine din anii 90'' sa fi luoat fiinta , dar cine sa ne reprezinte pe noi acei oameni cinstiti cand in toti acesti ani am fost umiliti ,acum in ceasul al 12 -lea sa ne trezim la realitate toti
    Romanii cinstiti sa fim uniti si sa-i inlaturam pe cei rai toti ar trebui sa fim crestini adevarati si sa marturisi la lumina pe fata pe aHristos si sa fim mai intelepti si mai buni,sa respectam cele 10 porunci ,si atunci totul va fi Ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In 90 aveam un COLONEL pe nume BOLOGAN (undeva pe canalu GIURGIU-BUCURESTI se intimpla minunea) noi ii spuneam BOLOVAN. E asta, era toata ziulica cu ochii pe actiunile lui COZMA. Iar cind prindeau un LEJIONAR sarea in sus ca titirezu. Ce galerie, ce ULTRASI. Asta ii sufla in ceafa lui PETRICA iar lu ILICI cred ca era instare sa-i aduca si pe mama americanilor(bine-inteles legata frumusel la sireturi). Asa ca mai usor cu PIANU IN CIMITIR.

      Ștergere
  38. Mult succes. Sunt alaturi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie intr-un ceas bun!
      Va felicit pentru initiativa.
      SUCCES, va sustinem, alaturi de societatea civila!

      Ștergere
  39. CE PARTID SA INFIINTATI DACA DEJA NICI BINE NU S-A DEMARAT CEVA CONCRET SI ATI SI INCEPUT SA VA DATI ARAMA PE FATA . CA UNUL A FACUT ASA CA ALTUL A FACUT ALTFEL. CORUPTIA A EXISTAT SI EXISTA SI IN ARMATA SI LA ORA ACTUALA. NU S-A MERS INTR-O PROMOVARE PE CINE ESTE MAI BUN , CI PE CINE A SARIT LA CAP CU MAI MULT. AM FOST MILITAR SI STIU FOARTE BINE CUM S-A PROCEDAT SI SE PROCEDEAZA, SA NE AMINTIM DE SCUMPII NOSTRII GENERALI , CONDAMNATI PENTRU DIFERITE FAPTE DE CORUPTIE. ASTFEL DE OAMENI SA NE CONDUCA ? COMENTARIILE DE SUS SUNT DOAR CATEVA EXEMPLE. DAR AU FOST SI SUNT EXEMPLE MULT MAI GRELE. SA DEA DOMNUL Sa reusiti

    RăspundețiȘtergere
  40. ASCOL (Asociatia Coloneilor rez.), http://ascol.weebly.com , structura asociativa a Federatiei Militarilor din Romania, sustine miscarea nationala de monitorizare a abuzurilor puterilor statului, de aparare a drepturilor si libertatilor militarilor rezervisti.
    ASCOL in colaborare cu Alianta Lege si Ordine, s-a infiintat ca o reactie fata de coruptia existenta, incalcarea legilor tarii, indeosebi a Constitutiei si punerea Romaniei pe un drum corect, in interesul tuturor romanilor si nu, ca pana acum, doar in beneficiul unui grup restrans si mafiot de interese.
    Consideram benefic si oportun infiintarea acestui partid, capabil sa asigure Romaniei demnitatea si bunastarea necesara.
    Ne dorim ca P.N.P.P. sa devina Romania schimbarilor, in randul careia sa venia si vin tot mai multi intelectuali, profesori, medici, militari in rezerva, agricultori, muncitori, tineri si mai ales femei.
    In ce priveste optiunea politica fostii militari au fost atrasi in partide adverse, multi dintre ei dezamagiti de taierea pensilor sau mai mult ca, tocmai un partid social democrat le-a ingradit drepturile cuvenite.
    Daca apreciati oportun, vom adera cu placere si neconditionat, alaturi de cele 30 filiale judetene ASCOL. (aproximativ 2.000 de membri), pentru ducerea la indeplinire a obiectivelor noastre.
    Asteptam cu onoare acceptul aderarii,
    Nu uitati ca forta reusitei sta in unitate si impreuna vom invinge!
    Cu deosebita consideratie,
    Presedintele ASCOL

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  43. Razboi al orgoliilor.... se vor face bisericute pegrupuri de grad , in functie de arma sau pozitie avuta..... se vor isca certuri din nimic .... pacat ca va fi un fiasco....
    Militarii sa se ocupe de ceea ce stiu ....nu de politica
    La asta nu sunt buni ....
    Ori dictatura militara in urma unui complot .... asta cred ori o ciorovaiala cu retentii de respectare a ordinelor venite pe cale ierarhica de partid ..... lucru pe care nu il va accepta nimeni.
    Daca vreti sa iasa ceva ..... apelati la specialistii din domeniul informativ si poate veti avea vreo sansa .... altfel certurile dintre dvs vor fi in concordanta cu orgoliile date de virsta si grad.
    Va salut si sper sa aveti succes desi nu va mai crede nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  44. Dragi cetateni, prieteni si camarazi,

    Consideram benefica si oportuna infiintarea unui partid, capabil sa asigure Romaniei demnitatea si bunastarea necesara.
    Ne dorim ca P. N. P. P. (PARTIDUL NATIONAL "PENTRU PATRIE!"), pe care il configuram cu ajutorul militarilor rezervisti, sa devina Romania schimbarilor, in randul careia sa vina tot mai multi intelectuali, profesori, medici, militari in rezerva, agricultori, muncitori, tineri si mai ales femei.
    Statul e bolnav, iar firava economie este mereu în recesiune; zi de zi sute de firme falimenteaza, investitile scad vertiginos, capitalismul autohton si democratia româneasca par a nu se adecva intereselor poporului roman. Temelia schimbarii trebuie sa fie o Constitutie reparatorie. O Constitutie în care statul sa fie un instrument prin care poporul isi exercita pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor si avutiei poporului.
    Desigur, respectarea intocmai a legilor a obstructionat coruptia acelor partide, care ani de zile au utilizat-o cu pricepere in interes national.
    Dragi mei, dragi prieteni, fosti camarazi va propun ca noul partid sa fie deschis tuturor romanilor cinstiti, cu dragoste de tara, capabili sa schimbe destinele Romaniei, pentru ca ca toti cetatenii acestei tari sa traiasca civilizat, nu numai maine ci si astazi.
    Trebuie să înţelegem şi să punem capăt guvernării demagogice a aceloraşi patide care au guvernat 25 de ani fara folos si au condus tara catre acelaşi dezastru. Increderea poporului in armata a fost speculata de diverse formatiuni politice, pentru a creste numarul de voturi sau imaginea partidului fata de alegatori. (optiunile politice stinga-dreapta au constituit in multe cazuri obiect de disputa intre rezervisti, candva colegi).
    Ne dorim ca prezenta miscare sa constituie un indemn spre reconcilierea si nu spre dezbinarea slujitorilor de tara si juramant, un model pentru noi si familiile noastre, pentru un viitor curat si demn!!!
    In speranta ca toate organizatiile orasenesti, judetene vor fi reprezentate la alegerile locale din 2016, noi Grupul de initiativa al PNPP, va transmitem si va asiguram de tot sprijinul!
    Pentru a deveni un partid credibil si puternic si pentru a ne face impuse ideile si punctele de vedere în Parlament, va reamintim ca este nevoie de câteva sute de candidati pentru Parlament si câteva zeci de mii pentru alegerile locale. De unde îi vom lua?
    Ce sa cautam în alegeri fara liste complete în toate
    Avem nevoie ca în fiecare localitate sa gasim câte un camarad cinstit, prieten corect, respectat de oameni, care sa organizeze o filiala si sa conduca aceasta miscare nationala.
    Va rugam sa faceti un mic efort daca se poate, pentru a completa in timpul dvs. viitoarele formulare necesare: Adeziunea si Lista de semnaturi pentru infiintarea partidului P.N.P.P.
    - Daca vreti sa ne cunoasteti, intrati aici: https://www.facebook.com/groups/1558718184386133/1577983295792955/?notif_t=group_activity
    Va rugam sa mediatizati acest comunicat tuturor prietenilor si prietenilor vostri. Prin implicarea tuturor si atitudine patriotica vom putea invinge sistemul corupt si mafiot care incearca sa ne bage pe gat "iar din nou" partide impuse de ei, pentru ei. Hai sa alegem Primul PARTID, AL SLUJITORILOR DE NEAM SI DE TARA - P. N. P. P. (PARTIDUL NATIONAL "PENTRU PATRIE!"),!
    Va asteptam cu deosebita placere! Grupul de aderare – ASCOL;
    " DACĂ NU NOI, CINE ?! DACĂ NU ACUM, CÂND?! "
    Grupul de aderare – ASCOL; E-mail ascolclub@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  45. Acum poti sa afli mai mult despre Partidul National Pentru Patrie - PNPP, accesand adresa websitului oficial al acestei fosmatiuni: http://pnpp.ro/despre-noi/cine-nu-suntem-noi/

    RăspundețiȘtergere
  46. Vreau sa ma inscriu si eu, sunt din Bacau, sunt un iubitor de tara, rezervist

    RăspundețiȘtergere
  47. http://capitalismpepaine.com/2014/05/16/pensiile-militarilor-comunisti-trebuie-desfiintate/

    RăspundețiȘtergere
  48. Sunt imense, sunt multe – si sunt nemeritate!

    In primul rand – n-au contribuit.

    Ati auzit bine: de 70 de ani, nimeni n-a pus un leu in fondul de pensii, nici pentru militari, nici pentru securisti (Departamentul Securitatii Statului). Nici ei n-au platit, si n-a platit nici Statul pentru ei (asa cum a mintit Presedintele Romaniei). Orice leu transferat de vreo institutie de stat, in fondul de pensii, trebuia sa lase urme: ordinul de plata lunar, cu motivul legal al transferului. Ei bine, NU EXISTA asemenea transferuri de bani. NU EXISTA nici un ordin de plata. In consecinta, sa platesti pensii unora care n-au contribuit cu nimic este i-le-gal. Este o deturnare de fonduri. Nimeni nu zice nimic, ca le e frica de scandal: dar putem oricand sa facem o plangere penala, impotriva Casei Nationale de Pensii. Pentru ca din banii nostri iau pensii!

    In al doilea rand – Militarii comunisti nu erau militari. Pentru ca nici armata comunista nu era armata. Erau niste activisti scarbosi, cu arma, si cu dreptul de a teroriza populatia Romaniei, ca sa nu se revolte de foame.

    Principala lor activitate era sa

    Flendureasca hartii dintr-un birou in altul, ca orice bugetar imputit.
    Culeaga cartofii de pe camp.
    Se faca din cand in cand, ca se antreneaza.
    In toata cariera lor, n-au aparat Romania de nimeni. Singura data cand au tras efectiv, au tras in…poporul roman, in 1989. Sa fie clar: atunci armata a tras in plin (si cu totala incompetenta), in civili nevinovati, care pur si simplu demonstrau.

    Au tras, pana cand a venit Iliescu, cu binecuvantarea rusilor, si a preluat spectacolul. In clipa aia, toti asa-zisii “militari” au facut ascultator stanga-mprejur si s-au inchinat noului Voda.

    In decembrie 1989, n-a fost nici un act de eroism:

    l-au tradat pe Ceausescu (pe care il pupasera in cur cu totii), pentru rusi.

    In frunte cu colonelul Mircea Dogaru, actualul sindicalist latrator, care este reprezentativ pentru armata comunista: n-a facut nici o zi de armata, n-a facut liceul militar, nici Academia militara, ci…Facultatea de Istorie! Si a fost parasutat ilegal in Armata, pentru ca socrul lui era prieten cu Ilie Ceausescu.

    Pai asa ceva, in Romania de azi, se numeste trafic de influenta – se pedepseste cu puscaria!

    Astia sunt marii “specialisti” comunisti, in artele militare.
    Astia sunt pensionarii militari, care se bat cu pumnul in piept ca sunt mari patrioti.
    Astia sunt liderii sindicali.
    Pe pensiile astora cheltuieste Romania 12 miliarde de euro anual, de nu mai are bani de avioane, si au ajuns ungurii sa ne patruleze spatiul aerian.
    Nu micsorate, nu normalizate: desfiintate!

    In clipa asta, cand Romania este in NATO si lupta impotriva Rusiei, sa le mai dai bani unor asemenea putori (care si-au tradat si tara, dar si juramantul militar), este o nebunie.

    Marea majoritate merita, nu pensii de 7000 de euro (ca Dogaru), sau 12.000 de euro (ca asa-zisul general spagar Oprea): ci PUSCARIA.

    Singurii militari reali din Romania, sunt militarii NATO de astazi.

    Cei cu experienta in Irak si Afghanistan. Cei care or sa moara acum pentru voi, daca ne invadeaza rusii. Doar ei.

    Ca pensionarii militari, va asigur ca o sa-i intampine pe rusi cu flori! Or sa uite de “batranete” si or sa se inscrie voluntari in Gestapo-ul rusesc, sa vaneze “dusmani ai poporului”.

    Iar pe voi or sa se cace, cum s-au cacat pe romani, toata viata lor.

    RăspundețiȘtergere
  49. Cred că militarii sunt mai responsabili nu vor fura , nu vor fi asa de hoti ca liberalii portocalii care au jefuit tara !

    RăspundețiȘtergere
  50. Astazi, 06.07.2017, am postat pe mai multe site-uri articolul: https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2015/03/19/se-trezeste-armata-un-grup-de-sase-ofiteri-in-rezerva-vor-sa-lanseze-un-partid-care-sa-elibereze-romania-si-sa-schimbe-drumul-tarii-citeste-apelul-catre-militari/
    Mai este valabil articolul postat de dvs.
    Mi-am permis sa-l redistribui si am ramas surprinsa sa constat ca mai multi ofiteri si subofiteri in rezerva sunt interesati de aceasta oraganizatie.
    Unii m-au intrebat, in ce stadiu va aflati? Pentru ca vor sa faca si ei parte din acest partid.
    Deci, pentru ei va rog sa-mi dati detalii, cum puteti fi contactati si daca mai este valbila chemarea la unitatea in actiune?

    RăspundețiȘtergere
  51. DOAMNE AJUTA-I PE ROMANI!

    RăspundețiȘtergere
  52. da.as vrea sa fac si eu ceva pentru ROMANIA noastra ,pentru viitorul copiilor nostri si totul sa inceapa cu deparazitarea celor care o vand si o fura in continuare .




    RăspundețiȘtergere
  53. Care sunt pasi pentru a face parte din acest partid va rog ?!

    RăspundețiȘtergere
  54. Nu inteleg de ce se comenteaza daca nu se doreste a se participa.
    Esti de alta parere vezi-ti de drumul tau si lasa-i pe cei care vor
    sa faca ceva.Toti pensionarii si nu numai cei militari trebuie sa vedem
    intentia sanatoasa.Voi fi prezent la activitate in Sibiu pentru ca tara aceasta devine din ce in ce mai mica din toate punctele de vedere si toti
    stam si neuitam cum trag lupii de ea.Toate felicitarile initiatorilor. Nu sunt de inteles anonimii,de ce mai intervin?
    mai mica si toti pensionarii nu facem nimic.

    RăspundețiȘtergere
  55. Ma tem ca a-ti pierdut startul cu 27 de ani!

    RăspundețiȘtergere
  56. Consider că pentru a avea un dialog benefic acestei inițiative , necesară din punctul meu de vedere, ar fi să terminăm cu ascunderea identității sub denumirea de ”anonim” . Apoi să încetăm a găsi numai lucruri rele și trecute de discutat . După 30 de ani , nu cred că mai sunt în viață acei politruci, CI-ști,comandanți aserviți cu totul comuniștilor , care să mai poată influența într-un fel sau altul activitatea unui astfel de partid. Mai repede ar trebui să ne ferim de cei care sau folosit de noile forțe politice ca să să urce în carieră, care să-și obțină gradele fără merit ...Iar pe aceștia îi știm foarte bine, deci nu ar trebui să ne temem de ei. Mai periculoși sunt cei dintre noi, nemulțumiți de ce au realizat, de pensiile ciuntite, acești fiind dintre cei de care armata s-a dispensat ușor pentru a asigura condițiile de intrare a țării în UE și NATO...Pe undeva sunt de înțeles, dar de la asta și până la a acuza pe toată lumea, de a jigni pe bandă, de a te opune la orice inițiativă, chiar fără motiv, numai pentru faptul că suntem supărați pe viață, nu vom reuși niciodată să facem ceva. De fapt situația în care au ajuns cei din rezerva armatei se datorează mai ales disensiunilor dintre noi, a lipsei de unitate, a dorinței de a fi mereu în față ca și în unitățile pe care le-au comandat unii dintre noi, uitând că în rezervă ar trebui să fim toți egali . Când au apărut primele forme de democratizare în armata ...gen CADA...am crezut că vom porni pe un drum bun, dar și acolo invidia, dorința de suiș în carieră, a dus la eșecul acestor inițiative. Și acum cde face,,? Începem , fără a avea încă ceva concret, să băgăm fitile, să amorsăm explozivii pentru a eșua din star . Din aceste motive armata noastră, rezerva ei nu va obține ceva și va fi mereu sluga tăcută a celor de la putere. Ne-am pierdut cu totul respectul poporului și vom fi răspunzători în fața istoriei , a poporului dacă vom fi atacați vreodată....

    RăspundețiȘtergere
  57. După ce Băsescu și Boc ne-a terfelit demnitatea, iar noi am avut o reacție palidă și am tăcut complice de la nivelul proaspătului rezervist din structurile de conducere ale S.M.Ap. până la neputinciosul acum veteran de război, cred că este prea târziu pentru a construi ceva, mai ales și pentru că pasiunile unora fac ca această construcție să fie un castel de nisip... De fapt, dacă în cei 5 ani de la lansarea acestui proiect suntem în același stadiu, asta spune totul despre capacitatea organizatorică și credibilitatea celor care au gândit această construcție.
    Opinez că singura soluție ar fi fost lovitura de stat militară în decembrie 1989, sau imediat ce s-a văzut clar că suntem pe un drum greșit, urmată, după o perioadă rezonabilă de limpezire ideologică, de alegeri cu adevărat democratice...

    RăspundețiȘtergere